Rss
Pošlji stran

Prosta delovna mesta na javnih zavodih in zaposlitvenih portalih

Časi, ko so prosta delovna mesta bila objavljena samo na Zavodu za zaposlovanje, so že davno mimo in zaposlitvene agencije so samo ena izmed možnosti. Zato nikar ne izključite možnost brskanja po internetnih portalih, ki so zelo ažurni in redno posodobljeni z novimi informacijami o prostih delovnih mestih. Veliko portalov je na širši ravni morda neprepoznanih, so pa lokalno uveljavljeni in zato jih nikar ne zanemarite.

Ker se trenutno nahajate na spletni strani zaposlitvenega portala, bomo seveda raje poudarili prednosti, ki jih prinaša internetno iskanje prostih delovnih mest. Splet je gotovo bolj ažuren kot objavljanje v tiskanih medijih ali na Zavodu za zaposlovanje, saj večini delodajalcev omogoča takojšnjo objavo oglasa, od iskalcev zaposlitve pa tudi terja veliko mero aktivnosti: oglas, ki je danes aktualen, je lahko že jutri zaseden.

Ker pa lahko prosta delovna mesta, ki jih zasledite na spletu, objavi čisto vsak, morate pri tem upoštevati tudi mero zdrave pameti: če nek oglas ponuja preveč sanjsko službo, da bi ta lahko bila resnična, potem kanček dvoma ni odveč. Izogibajte se različnim oglasom, ki vam obljubljajo možnost hitrega zaslužka, ker je velika verjetnost, da se boste ob tem zelo opekli in na koncu ostali ne samo brez tega bajnega zaslužka, ampak boste s tem izgubili tudi veliko časa, ki bi ga sicer lahko vložili v iskanje zaposlitve.

Je pa tudi gotovo to, da so prosta delovna mesta, ki so objavljena preko uradnih razpisov, velikokrat »prosta« samo zaradi tega, ko mora biti razpis javno objavljen in se lahko vi prijavljate na delovno mesto, ki je v resnici že zasedeno. Do tega pa na zaposlitvenih portalih ne more priti.

Svetujemo vam, da si za začetek ogledate prosta delovna mesta na portalu najzaposlitev.si, saj se mogoče prav med njimi skriva vaša naslednja zaposlitev!