Rss
Pošlji stran

Excel funkcije

excel funkcije

Excel funkcije

Katere Excel funkcije uporabljate najbolj pogosto? Raziskave kažejo, da večina (pod)povprečnih uporabnikov koristi funkcije za računanje, izvoz in uvoz podatkov ter izrisovanje preprostih tabel in grafov. A Excel ima toliko več funkcij, ki bi vam gotovo olajšale življenje, če bi jih le poznali.

Excel funkcije so razdeljene po različnih kategorijah, pri čemer so najbolj priljubljene tiste za matematiko, statistiko in zbirke podatkov. Te uporabljajo tudi najbolj povprečni uporabniki, ki so si lahko tudi sami pridobili osnovno znanje Excela. Excel funkcije, ki zajemajo načrtovanje in uporabo vrtilnih tabel, pa od uporabnika zahtevajo že nekaj naprednega znanja in absolutno poznavanje osnov. Te tabele so zelo koristne takrat, ko morate obdelovati veliko količine podatkov, hkrati pa jih tudi želite sortirati po različnih filtrih.

Excel funkcije, ki so na osnovnem nivoju, boste gotovo brez problema spoznali tudi sami, za tiste bolj zahtevne pa vam vsekakor svetujemo, da se prijavite na katerega izmed naprednih tečajev, kjer vam bodo izkušeni predavatelji z veseljem pojasnili vse Excel funkcije na višjem nivoju.

Ko boste enkrat obvladali vse te Excel funkcije, boste gotovo več kot nared za vaše naslednje izzive na delovnem mestu, poleg tega pa boste z vašim na novo pridobljenim znanjem očarali vaše sodelavce in nadrejene!